Lucrările pictorilor hunedoreni, expuse la Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva

Vizitatorii Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva vor putea admira în următoarea perioadă o serie de lucrări pictate de artişti plastici hunedoreni.

Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva

În perioada 17 februarie 2015 – 1 martie 2016, la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva vor putea fi admirate 36 de lucrări, pictate de 20 de artişti plastici hunedoreni, printre care se numără Adrian Samson, Cănija Popa, Dan Cârjoi, Adriana Popa, Andrei Rosetti sau Sanda Erchedi.

“Lucrările vor fi expuse în clădirea administrativă a muzeului, cu scopul de a fi admirate de toate persoanele care ajung în acest corp de clădire. Iniţiativa muzeului a fost materializată cu sprijinul doamnei Adriana Popa, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, care a înţeles că şi acesta este un mijloc de promovare a artiştilor plastici hunedoreni”, au declarat reprezentanţii MCDR Deva.

Lucrările vor da o notă aparte spaţiului administrativ al muzeului şi vor aduce un plus de atmosferă culturală, specifică unei instituţii care are menirea de a informa, educa şi valorifica patrimoniul. (Sursa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *