Primăria Deva „bagă” 12 milioane de lei în construcția de locuințe sociale

Autoritățile locale din municipiul Deva vor să investească aproape 12 milioane de lei în construcția a două blocuri de locuințe sociale modulare în zona Grigorescu. Edilii susțin că necesitatea acestei investiții este motivată de faptul că, sunt 850 de cereri, nerezolvate încă, din partea cetățenilor care au nevoie de o locuință.

Locuinte sociale

 

În primă fază edilii au în plan construcția a aproximativ 72 de locuințe sociale în zona Grigorescu. Acestea vor fi realizate pe structură modulară însă vor oferi tot confortul celor care le vor primi. Iar în următorii ani în zonă se va ridica un adevărat cartier cu locuințe sociale. Municipalitatea are în plan și modernizarea a două cămine care în prezent servesc drept locuințe sociale și care se află într-o stare jalnică.

Investiție finalizată în 12 luni

„Ținând cont de preocuparea municipalității de a răspunde problemelor unui număr cât mai mare de cetățeni ai municipiului Deva și ținând cont de numărul mare al celor care au nevoie de o minimă locuință decentă, respectiv 850 de cereri înregistrate, Primăria municipiului Deva a inițiat programul Locuințe Sociale Modulare în zona cartier Grigorescu”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre adoptat de consilierii locali. Astfel, primăria intenționează să acceseze un credit din care să investească aproape 12 milioane de lei în construcția unui total de 72 de unități locative, din care 60 de garsoniere și 12 apartamente cu două camere. „Vor fi în prima etapă două blocuri cu trei etaje, construite pe structură metalică, tocmai pentru ca perioada de implementare să fie cât mai redusă, pentru ca anul viitor pe vremea asta să fie finalizate. 72 de unități locative vor avea aceste două blocuri după care în perioada imediat următoare vom mai construi, tot în zona Grigorescu, încă două astfel de blocuri. Eu consider că este normal ca această investiție să fie făcută”, a precizat primarul municipiului Deva, Petru Mărginean. Acesta a mai spus că în aceste locuințe noi vor fi mutați locatarii buni platnici din alte locații sociale ale primăriei iar prioritate la primirea unei noi locuințe o vor avea aceia care au un loc de muncă.

De asemenea în zona Grigorescu se vor face amenajări exterioare, iluminat exterior, alei pietonale și carosabile, parcări, spații de joacă, platforme gospodărești, amenajări spații verzi. (Sursa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *