Autorităţile promit că semafoarele din Deva vor fi, într-adevăr, „inteligente”

Semafoarele din Deva
Semafoarele din Deva

La sfârșitul acestui an, Grupul de Inițiativă „Civitas” Deva a înaintat o pețiție către Primăria Deva, pentru reducerea timpilor de așteptare la semafoarele din oraș. Reprezentanți ai grupului susțin că de la instalarea noului sistem, pietonii sunt nedreptățiți din cauză că timpul de așteptare a culorii verzi este prea mare.

etiția inițiată de membrii Grupului de Inițiativă, semnată de peste 300 de persoane, a fost luată în seamă de autoritățile locale și instituțiile abilitate. Astfel, în cadrul dezbaterii publice de ieri au fost luate mai multe decizii beneficice pentru buna desfășurare a traficului din oraș.

Semafoarele pot trece, noaptea, pe galben intermitent

În aceste condiţii, autorităţile abilitate şi-au luat angajamentul ca începând cu luna următoare să realizeze unele modificări în sistemul „inteligent” de semaforizare. În primul rând, se va încerca reducerea timpului efectiv de așteptare pentru pietoni, la semafoarele cu buton, în vreme ce pentru şoferi, timpul de „verde” va fi crescut, în special, pentru accesul în arterele principale, cu excepţia celor care au legătură directă cu Calea Zarandului. O altă măsură solicitată intens de şoferii care circulă în municipiul reşedinţă de judeţ a fost luată în seamă de către autorităţi. Astfel, semafoarele din oraş vor fi trecute pe galben intermitent, în intervalul orar 22.00-06.00, în timpul săptămânii, respectiv 20.00-06.00, în weekend. Asta în zonele în care acest lucru este permis:  pe străzile Mihai Eminescu, Griviței, Avram Iancu și în zona Pieței. Toate aceste modificări vor fi efectuate de către firma care se ocupă de mentenanța sistemului de semaforizare. Prezent la dezbaterea publică a fost și comisarul-șef din cadrul Poliției Rutiere Hunedoara, Dan Micu, care a adus în atenție totodată, faptul că sistemul de monitorizare a traficului montat în oraș, odată cu modernizarea semafoarelor, a făcut ca numărul accidentelor să scadă. „Sistemul de monitorizare a traficului, dat în funcține acum doi ani, și-a făcut bine treaba, deoarece accidentele grave din oraș au scăzut. Dacă în 2013 am avut opt accidente grave, soldate cu zece răniți grav, în 2014, acestea au scăzut la mai puţin de jumătate. De asemenea, faţă de 2013, în anul precedent a scăzut şi numărul incidentelor provocate de către pietoni care au traversat neregulamentar strada, pe întreg anul fiind înregistrată doar o singură victimă”, a spus Micu.

Sursa: glasul-hd.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *