Palatul Administraţiei: 20 de ani de neputinţă

Palatul  Administrativ din Deva
Mai mult ruină decât palat. Palatul Administrativ din Deva

În martie, anul acesta, se împlinesc 20 de ani de când s-a început construirea Palatului Administraţiei Publice din Deva. Clădirea e gata doar pe jumătate şi acum. În aceste două decenii „palatul” a folosit doar ca suport pentru antene ale companiilor de telefonie. Probabil cel mai costisitor asemenea „suport” din ţară, pentru că a costat peste 5 milioane de euro!
Pentru finalizarea lucrărilor ar mai fi nevoie de încă 5 milioane de euro, cel puţin. „Partenerii” care s-au apucat de ridicarea lui nu au reuşit să respecte înţelegerile iniţiale. Înaintea crizei imobiliare se avansa ideea vânzării clădirii. A căzut. În 2012 Primăria Deva anunţa că se gândeşte să finalizeze şi să ocupe aripa ce-i revine. A renunţat între timp şi ajunge şi ea, din nou, la ideea de a scăpa de clădire sub o formă sau alta. Consiliul Judeţean pare însă nehotărât, deocamdată.

Istoricul intenţiilor nematerializate

În 1992, Consiliul Judeţean avansa ideea construirii unui palat al administraţiei în Deva, complex de clădiri care să găzduiască instituţia amintită, Prefectura Hunedoara, Direcţia de Statistică şi Banc Post (unitate bancară încă neprivatizată la acea vreme). Proiectul a fost gata în 1994, licitaţia încheiată în decembrie, acelaşi an, iar în martie 1995 s-a turnat fundaţia clădirilor. După nici doi ani, partenerii din proiect au constatat că nu reuşesc să aloce simultan sumele necesare pentru ca investiţia să se deruleze coerent. Mai întâi, Banc Post a ieşit din asociere, şi-a terminat singură corpul de clădire ce urma să-i revină, ba chiar şi-a făcut tot singură racordurile la reţelele de utilităţi. Apoi din 1998 şi până acum lucrurile au bătut pasul pe loc. Singurul element de noutate apărut a fost constituit de antenele care se tot înmulţeau pe acoperişul turnului. Între vânzare, cumpărare şi continuare. În 2004 – 2005, Consiliul Judeţean a alocat bani pentru montarea de ferestre în clădirea palatului încercând să prevină astfel degradarea iremediabilă a clădirii. Până în 2007 termopanele au fost furate. Tot în 2007, Consiliul Judeţean se arăta dispus să vândă clădirea, solicitând un preţ de aproximativ 6 milioane de euro. Demersul s-a lovit de opoziţia consilierilor locali ai Devei, care se plângeau că Primăria nu are spaţii destule şi are nevoie de cele din „palat”. Acelaşi Consiliu Judeţean (instituţia care deţine cea mai mare cotă din clădire) anunţa că ar dori să cumpere tot obiectivul. Din nou, demersul s-a oprit în lipsa oricărui răspuns din partea Ministerului Administraţiei (cel care este ordonator de credite în numele Prefecturii Hunedoara şi al Direcţiei de Statistică). Atunci, CJ a decis ca o aripă a clădirii să adăpostească Biblioteca Judeţeană. A alocat bani pentru lucrări până anul trecut inclusiv.

Primăria schimbă foaia

Pe de altă parte, în 2012, Primăria Deva se gândea, la rândul său, să mute o parte din birourile şi serviciile instituţiei în corpul de clădire din spatele turnului, cel care-i revine conform înţelegerii iniţiale. N-a reuşit! „Avem acea clădire în centrul oraşului şi aici, în sediul actual, toţi angajaţii stau îngrămădiţi în birouri, iar cetăţenii fac cozi la taxe şi impozite până afară în unele momente. Nu este normal să abandonezi un asemenea spaţiu, când poţi să ai acolo un loc bine amenajat, ca oamenii să fie mulţumiţi şi să nu mai ai serviciile împrăştiate prin tot oraşul”, spunea primarul Petre Mărginean (medalion), în august 2012. În ianuarie 2015, părerea sa este alta: „e bine că măcar s-a reuşit delimitarea şi separarea proprietăţilor din acel obiectiv pentru fiecare instituţie rămasă. Am mai rămas acolo noi (Primăria – n.red), Consiliul Judeţean şi Ministerul Administraţiei. Primăria se gândeşte să vândă, să concesioneze sau să închirieze partea sa de clădire unui investitor privat. Chiar suntem în discuţii, în acest scop, cu o firmă din Israel. La ora actuală, Primăria are spaţii suficiente pentru toate serviciile sale. E extrem de costisitor să continuăm lucrarea acolo, pentru că până şi boiandrugii de la geamuri au fost furaţi. Ar costa peste 100.000 de euro doar reparaţiile de urgenţă. Dacă ar fi existat cu adevărat un consens şi o coerenţă în alocarea banilor, alta ar fi fost situaţia”.

Consiliul Judeţean, nehotărât

Vicepreşedintele CJ Hunedoara, Dorin Gligor (foto), nu se pronunţă clar asupra intenţiilor instituţiei sale referitoare la Palatul Administraţiei. Situaţia este destul de încurcată şi aici, pentru că, în ultimii trei ani. Consiliul Judeţean a alocat bani pentru amenajarea unei părţi din cota sa de clădire, spaţiu care să găzduiască sediul Bibliotecii Judeţene. Anul acesta nu se ştie însă dacă va continua să finanţeze lucrarea. „În această perioadă se fac foarte multe analize de oportunitate pentru obiectivele de investiţii din judeţ, iar printre ele se numără şi Palatul Administraţiei. Cred că o eventuală vânzare către un fond privat de investiţii ar fi o idee demnă de luat în calcul. Dar, repet, analiza de oportunitate pe acest obiectiv nu este încă finalizată”, declară Gligor.

Sursa: glasul-hd.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *