Colecţie de medalii pe tatami

Sursa:http://www.mesagerulhunedorean.ro/colectie-de-medalii-pe-tatami
11 x 1 judo scm devaJudokani de la SCM Deva au cucerit cinci medalii la finala Campionatului Naţional al juniorilor U18 (sub 18 ani), desfăşurată la finalul săptămânii, la Craiova, iar componentele Centrului Naţional de Judo din Deva au reuşit alte cinci prezenţe pe podium la aceeaşi competiţie.

O campioană şi un aur ratat din motive medicale
Cea mai bună performanţă a SCM Deva a fost obţinută de Mihaela Kiss (ctg. 44 kg.), sportivă care a reuşit să-şi apere titlul de campioană naţională cucerit anul trecut. Tot o medalie de aur aşteptau antrenorii Ramona Enache şi Mugurel Petruţiu şi de la Emoke Meszaroş, însă aceasta s-a accidentat şi s-a clasat în final doar pe locul cinci. Celelalte patru medalii ale clubului devean au fost obţinute de: Diana Huţanu (argint la categoria 48 kilograme), Lidia Marin (bronz la categoria 44 kilograme), Maria Pascu şi Andreea Bortoş (ambele bronz la categoria 57 kilograme). „Faptul că Mihaela Kiss şi-a apărat cu succes titlul de anul trecut reprezintă o confirmare a valorii sale şi o dovadă a maturizării. Păcat de accidentarea suferită de Emoke Meszaroş că altfel am mai fi avut o medalie de aur. şi rezultatele celorlalte fete care au urcat pe podium sunt promiţătoare”, a afirmat Mugurel Ciuşcă, directorul SCM Deva.

Medalii cu muncă deveană
Alte cinci sportive legitimate la cluburi din ţară, dar care sunt componente ale Centrului Naţional de Judo de la Deva, au demonstrat că la poalele cetăţii, antrenamentele sunt de bună calitate şi pot aduce performanţe importante. Florina Văcaru (ctg. 70 kg) a devenit campioană naţională, Cătălina Şchiopu (ctg. 52 kg) şi Andreea Belcigan (ctg. 57 kg.) au fost învinse în finale, fiind vicecampioane ale României, iar Claudia Ganea (ctg. 48 kg.) şi Leonia Rîciu (ctg. 57 kg.) au urcat pe treapta a treia a podiumului. La un pas de medalii au mai fost Diana Tămaş, care are dublă legitimare la CNS „Cetate” şi SCM Deva, şi Narcisa Ion (LPS Focşani – SCM Deva), care s-au clasat pe locul cinci. „Şi rezultatele componentelor Centrului Naţional de Judo de la Deva sunt valoroase şi sperăm ca sportivele care se pregătesc aici să confirme cât mai rapid şi la competiţiile internaţionale”, a precizat Mugurel Ciuşcă, directorul Centrului Naţional de Judo de la Deva.

Pretenţii europene

Două dintre cele cinci judoka ale SCM Deva medaliate la finala de la Craiova vor concura, la finalul acestei săptămâni, la „Cupa Europei”, rezervată cadeţilor, care va avea loc la Zagreb, în Croaţia. „Mihaela Kiss (ctg. 44 kg) şi Emoke Meszaroş (ctg. 57 kg.) vor fi însoţite de antrenoarea Ramona Enache la primul lor concurs internaţional din acest an, la Zagreb, la finalul acestei săptămâni. Sperăm să obţină rezultate cât mai valoroase, pentru a acumula puncte care să le permită calificarea la Campionatul European”, a precizat Mugurel Ciuşcă.
Prima sportivă a Centrului Naţional de Judo de la Deva care a concurat la nivel internaţional în acest an a fost Oana Nicolaescu (ctg. 52 kg). Promovată la finalul anului la Lotul Olimpic de Senioare, Oana (18 ani) a început cu stângul sezonul european, fiind eliminată în primul tur al Openului European de la Sofia, desfăşurat la finalul săptămânii (7-8 februarie, de Miranda Wolfslag (Olanda), care avea să câştige medalia de bronz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *