Primarul Devei, Petru Marginean, nu stie nimic de prospectiunile de pe strada Aurel Vlaicu

Primarul municipiului Deva, Petru Marginean, a fost invitat astazi, 16 ianuarie 2014, la emisiunea „Ora exacta” de pe Antena 1 Deva. Un telespectator i-a adresat urmatoarea intrebare pe pagina de Facebook a emisiunii:

„Bună ziua. M-ar interesa să ştiu detalii mai multe despre sonda de explorare de la ieşire din Deva, pe strada Aurel Vlaicu, la Căprioara. Se forează acolo, nimeni nu a văzut nici o autorizaţie de lucru, au închis accesul pe un drum public, nu există tăbliţă de semnalizare cu beneficiarul lucrării…. Totul pare a se face ca şi cum s-ar feri să nu se ştie ceva. Nu ştim dacă este în regulă ce se întâmplă acolo. Există şi pericolul de scurgeri radioactive deoarece zona conţine uraniu. Documentele sunt secrete? Se pot fotografia autorizaţiile, aprobările, contractele… şi pune la dispoziţia publicului larg? Mulţumesc frumos.”

Puteti urmari raspunsul primarului de la minutul 35:

Petru Marginean: Nu cred ca trebuie sa fim acum… sa creem scenarii si asa mai departe. Am primit si eu astazi pe adresa de mail o sesizare, e la doamna arhitect si la serviciul de urbanism. Impreuna, chiar maine voi avea o discutie si cu cadastrul si cu aceste servicii. Pentru prospectiuni stiu eu ca nu trebuie autorizatie de constructie (de la primarie). Normal trebuia o aprobare pentru drum, pentru domeniul public, dar nu certificat de urbanism sau autorizatie de constructie pentru prospectiuni.

Ana Maria Popa: Dar aveti cunostinta sa fie inchis accesul pe acel drum public?

Petru Marginean: Nu stiu, deci voi verifica, va asigur eu ca voi verifica maine, imi si notez: acces pe drumul public. Voi vedea sa vedem daca exista acel drum public in administrarea noastra, si va asigur ca voi veni cu o lamurire si pentru presa, si pentru cetatenii acestei Deve. Stiti cum e, nu cred ca cineva, totusi, face de capul lui si se fac prospectiuni si acum sa nu fim panicati ca nu stiu ce…

Ana Maria Popa: Deci fara scenarii, nu se intampla nimic…

Petru Marginean: Fara, da… Si ca sunt anumite rezerve de uraniu si asa mai departe.

Ana Maria Popa: Preciza si telespectatorul ca exista pericol de scurgeri radioactive, deoarece zona contine si uraniu. Ei, iata, i-ati raspuns. Aducem lamuririle necesare odata ce discutati si cu colegii din cadrul primariei.

2 comentarii la “Primarul Devei, Petru Marginean, nu stie nimic de prospectiunile de pe strada Aurel Vlaicu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *