OLIMPIADA 2012. Scandal IMENS la BOX. Bogdan Juratoni, FURAT în RING

Bogdan Juratoni

OLIMPIADA 2012. Pugilistul Bogdan Juratoni a pierdut  partida disputată cu Abbos Atoev, din Uzbekistan, în cadrul categoriei 75 de kilograme, de la Jocurile Olimpice de la Londra, dar verdictul arbitrilor a stârnit un adevărat scandal în sală şi pe Internet.

OLIMPIADA 2012. Bogdan Juratoni a fost învins în primul meci disputat la JO. Arbitrii i-au acordat victoria lui Atoev cu scorul de 12-10, pe reprize 6-4, 3-4, 3-2. Verictul a fost primit cu huiduieli de cei prezenţi în sală, iar scandalul a continuat pe reţelele de socializare, unde părerile au fost, aproape în unanimitate, că românul a fost mai bun.

“Eu l-am văzut pe Bogdan câştigător! E o decizie nedreaptă. Ca să fi câştigat, trebuia să-l dea jos sau să-l bată rău! România a fost dezavantajată de arbitraj şi acum. Fiecare ţară are câte un delegat sau câte un arbitru în boxul mare. Noi nu avem”, a spus  Adrian Lăcătuşu, soţul Mihaelei Lăcătuşu, prezentă şi ea la JO. Conform evz. Lăcătuşu a dat de înţeles că recentul conflict dintre Rudel Obreja şi şefii boxului mondial face ca România să fie dezavantajată la fiecare concurs important.

Bogdan Juratoni era singurul boxer român calificat la Jocurile Olimpice şi va trece la profesionişti după JO 2012, urmând să semneze cu InterBox, clubul din Canada la care este legitimat şi Lucian Bute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *