Demnitarii aleşi au fost învestiţi pe funcţii la Primăria Deva

poza petru marginean noul primar al devei investit in functieŞedinţa a început la ora 10. Sala mare a Primăriei Deva a fost plină „ochi” de demnitari, politicieni şi simpatizanţi ai celor aleşi. Fostul primar Mircia Muntean a stat în banca rezervată opoziţiei, alături de colegii săi din UNPR şi în vecinătatea celor de la PDL. Întâmplător sau nu, primarul nou-ales Petru Mărginean a stat alături de angajaţii primăriei. În aceeaşi zona s-a plasat şi Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Biblii pentru toţi aleşii locali
La începutul şedinţei, în mod cu totul neobişnuit, pe masa prezidiului stăteau, rânduite, un teanc de Biblii, deşi una ar fi fost îndeajuns pentru depunerea jurământului. Un consilier al Preasfinţiei Sale Gurie, episcopul Devei şi Hunedoarei, a tâlcuit evenimentul. Vlădica a găsit cu cale să dăruiască fiecărui consilier nou ales Sfânta Scriptură pe care a jurat că va „folosi toată priceperea pentru binele locuitorilor municipiului Deva”. Asta ca să îşi aducă aminte fiecare pe parcursul celor patru ani de mandat că a făcut un legământ faţă de oameni şi de Dumnezeu. Vasile Ţonea a fost ultimul consilier care a depus jurământul, fiindcă aleşii s-au jurat în ordine alfabetică. (Liber-cugetător – cum se declară ades, consilierul PSD va păstra Biblia la loc de cinste: lângă statutul PCR.) Ţonea, cel de pe urmă „jurat”, a ajuns cel dintâi preşedinte ales să conducă timp de trei luni şedinţele consiliului local.

Mici modificări în structura consiliului
Viceprimarii Ovidiu Moş (PSD) şi Marius Surgent (PNL) au fost aleşi prin vot secret, dar fără concurenţă pe post. Faţă de listele iniţiale de aleşi locali au survenit două modificări. Preşedintele PDL Dorin Gligor a dat cele „cinci stele” de ales local la Deva pentru fotoliul de consilier judeţean. Locul său a fost luat de Carol Panduru (UNPR), următorul pe lista USP. De asemenea, Simion Morar de la PP-DD nu a vrut postul, pe Cristian Răcăşan (următorul pe listă) nu l-a vrut partidul pe post, aşa că a fost instalat Tiberiu Coroiu, locul patru de pe lista „oteviştilor”. Şedinţa s-a derulat fără incidente. La finalul ceremoniei, Mircia Muntean a predat, după 16 ani, biroul primarului Petru Mărginean.

DECLARAŢII
„Sper să aveţi un consiliu normal, un consiliu în care să nu mai fie circ. Nu uitaţi că aţi promis o serie de proiecte pe care trebuie să le şi faceţi. Să nu uitaţi că Primăria Deva a pierdut o serie de proiecte europene. Au avut proiecte pe care nu le-au dus la bun sfârşit. Nu aşteptaţi prea mulţi bani nici de la Guvernul României, nici de la Consiliul Judeţean, ci îndreptaţi-vă atenţia spre fondurile europene” (Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara)

„Vreau să ştiţi că un primar nu este un vătaf. Un primar trebuie să lucreze în echipă şi vă cer tot sprijinul în aşa fel ca la sfârşitul mandatului nu noi să fim mulţumiţi de ceea ce am făcut ci oamenii să fie mulţumiţi de ceea ce vom face” (Petru Mărginean, primarul municipiului Deva)

Sursa: nou.zhd.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *