ADMINISTRAŢIE CU PREMEDITARE. Mircia Muntean a dat cu dedicaţie 30 de miliarde de lei vechi asociatului său

ADMINISTRAŢIE CU PREMEDITAREa

Activitatea infracţională a primarului Devei este extrem de bogată. Mircia Muntean se laudă cu câteva sute de procese aflate acum pe rolul instanţelor de judecată, dar el minte şi atunci când se vorbeşte pe sine de rău. Noi am căutat pe portalul de justiţie, la toate instanţele din ţară, şi i-am găsit numele în 94 de dosare. Un şmen a rămas totuşi în anonimat.

Două firme, o singură adresă
Primarul Mircia Muntean a atribuit mai multe străzi din Deva spre modernizare la una din firmele asociatului său. Documentele arată că afacerea s-a făcut cel puţin în perioada anilor 2006 – 2009, fără să producă curiozitatea organelor de cercetare penală. La vremea respectivă, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Mircia Muntean era asociat cu Ion (Levis) Gumo în firma Aissa Exicom SRL. Firma celor doi avea sediul pe Calea Zarandului DN7, la numărul 33. Exact la aceeaşi adresă mai funcţiona o firmă – Galaxy Const SRL – patronată doar de asociatul primarului.

Oricum ai privi, mai şmenar decât ceilalţi
Un înscris emis de Primăria Deva arată că Galaxy Const SRL a obţinut prin metode foarte simple de atribuire (cerere de ofertă sau încredinţare directă) lucrări de peste trei milioane de lei. Firma lui Gumo a executat modernizări pe străzile: Hărăului, Alexandru Vlahuţă, Retezat şi Olarilor, lucrări la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare pe Ardealului, Olarilor şi Hărăului. De asemenea, asociatul primarului Mircia Muntean a mai primit în lucru pe bani publici renovarea căminului cultural din Sântuhalm şi realizarea unui acces exterior la un bloc de pe bulevardul Decebal. Practic, primarul Mircia Muntean a oferit la cerere partenerului său de afaceri lucrări din bani publici fără licitaţie, „fracturând” în sume mici lucrări mari pentru a eluda procedurile Sistemului Electronic de Achiziţii Publice.

Sursa: nou.zhd.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *