Destăinuiri din interior. Cum au pregătit candidaţii USP (PD-L + UNPR) furtul de voturi, chiar în secţiile de votare

Pe principiul, „scopul scuză mijloacele”, staful de campanie al candidatului USP (PDL + UNPR) Viorel Arion, la funcţia de primar al Hunedoarei, a pus în mişcare o adevărată maşinărie de smuls voturi din partea alegătorilor creduli. Cu atât mai grav este faptul că se va încerca prostirea votanţilor chiar în secţiile de votare. Cum va putea fi posibilă o asemenea mârşăvie. Au dezvăluit-o chiar cei care vor fi observatori din partea USP (PDL + UNPR), în secţiile de votare.

„Am participat la mai multe acţiuni de instruire, în care ni s-a spus: orice ar fi, trebuie să încercăm să îi convingem pe cei care intră în secţii, pentru a vota, să pună ştampila pe Arion. Să o facem discret, iar dacă vom fi observaţi de membrii secţiilor de votare şi va ieşi scandal, să sunăm la anumite numere de telefon, pentru că au fost pregătite echipe de smardoi care să îi intimideze pe adversari şi pe votanţi”, a afirmat, sub protecţia anonimatului, unul dintre observatori.

Şuşoteli la îmbrăţişare

„Ni s-a spus ca atunci când vin în secţie bătrâni neputincioşi, dezorientaţi sau persoane care ne sunt cunoscute, să îi îmbrăţişăm şi în acelaşi timp să le şoptim la ureche să îl voteze pe Arion. Dacă omul pare mai sărac să îi transmitem discret că va avea de cîştigat bani după ce iese din cabină”, afirmă acelaşi observator.

De la trucuri ieftine, la infracţiuni grele

Soneriile cu mesaje gen „Noi îl votăm pe Arion”, fac şi ele parte din manipularea pusă la cale de stafful USP (PDL + UNPR). „Telefoanele cu acest mesaj vor suna continuu, în timp ce noi îi vom conduce pe votanţi la cabina de vot, iar sub acest pretext le vom transmite alegătorilor să aibă grijă cu cine votează”, spune observatorul. Potrivit reprezentanaţilor Birolului Electoral Judeţean, deşi e imorală, tehnica soneriilor cu dedicaţii nu este interzisă prin lege, chiar dacă observatorii USP (PDL + UNPR) vor abuza de ea, în faţa cabinei de vot.

Nu în ultimul rând, instructorii de campanie din stafful candidatului „portocaliu” vor recurge la metode ilegale pentru a-l ajuta pe acesta în încercarea disperată de a atrage voturi. „Avem sarcina să ne sunăm toţi apropiaţii şi să îi convingem să vină la vot. Vom trimite maşini după ei, care să îi ducă la secţii. Pe drum, acestora li se va oferi şpaga”, spune observatorul. Poliţiştii atrag atenţia că astfel de practici, cum este mita electorală, sunt infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoarea.

Sursa: nou.zhd.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *