ALEGERI. UDMR Hunedoara a făcut plângere penală. AMENDĂ CNA PENTRU INFO HD!

AMENDĂ CNA PENTRU INFO HD!

În cele două plângeri, Organizaţia Municipală Hunedoara a UDMR a sesizat faptul că de la începutul campaniei electorale pentru alegerile locale, respectiv din 12 mai a.c., în mod repetat şi constant, în municipiul Hunedoara au fost distribuite materiale electorale în care sigla UDMR, precum şi numele unor personalităţi politice sunt folosite cu rea credinţă şi în mod nelegal, conţinând date false menite să inducă în eroare cetăţenii oraşului.

În sesizarea penală înaintată Parchetului, UDMR consideră că faptele amintite cad sub incidenţa prevederilor Codului Penal, care pedepsesc „instigarea la ură pe temei de rasă, naţionalitate, etnie, limbă şi religie”.

De asemenea, Organizaţia Municipală Hunedoara a UDMR a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în legătură cu încălcarea de către televiziunea locală Info HD, care aparţine radiodifuzorului SC Romconsult SRL, a dispoziţiilor Codului de reglementare a conţinutului audio-vizual şi a altor prevederi ale legislaţiei privitoare la desfăşurarea campaniei electorale. Ca urmare a acestei sesizări, prin decizia nr. 299 din 24.05.2012, CNA a dispus amendarea cu 10.000 RON a SC Romconsult SRL, se mai arată în comunicat.

Sursa: nou.zhd.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *