Vochiţoiu (PP-DD): / „După ce Moloţ a fost declarat incompatibil, sute de membri din PSD şi PNL m-au contactat pentru a se înscrie în PP-DD”

Campania electorală în judeţul Hundoara este mai animată în 2012 faţă de anii electorali anteriori. De vină este nimeni altul decât Mircea Moloţ, actualul preşedinte al CJ Hunedoara, ale cărui zile în fruntea instituţiei sunt însă numărate, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil cu funcţiile publice. Decizia ANI nu a rămas fără efecte.

În USL, relaţiile sunt extrem de tensionate după ce Mircea Moloţ a pierdut orice şansă de a bifa un nou mandat în fruntea Consiliului Judeţean Hunedoara. Astfel, după ce social-democraţii au făcut concesii repetate parteneri­lor liberali în faţa pretenţiilor impuse de Moloţ la momentul stabilirii candidaturilor în judeţ, invalidarea candidatu­lui USL de către ANI a creat o ruptură definitivă între PSD şi PNL. Pentru a salva ce se mai poate, o mare parte a lideri­lor şi membrilor PSD şi PNL sunt deja în negocieri cu alte formaţiuni politice. Iar cum o apropiere de PDL este imposibilă, după dezastrul pe care l-a adus guvernarea portocalie, cei mai mulţi dintre USL-işti s-au reorientat către noua forţă politică apărută în judeţ şi la nivel naţional: Partidul Poporului – Dan Diaconescu.
Semnalul părăsirii corăbiei naufragiate a USL l-au dat, se pare, organizaţiile PSD şi PNL din Valea Jiului. În contextul în care Haralambie Vochiţoiu, preşedintele PP-DD Hunedoara, este cotat ca favorit principal la şefia Consiliului Judeţean şi, în virtutea bunelor relaţii pe care Vochiţoiu le-a păstrat cu foştii colegi din PSD, „formaţiunea poporului” reprezintă o destinaţie foarte plauzibilă pentru mulţi social-democraţi şi liberali din Vale. Totodată, Partidul Poporului – Dan Diaconescu este o destinaţie atractivă şi pentru membri USL din restul judeţului Hunedoara, variantă confirmată de însuşi Haralambie Vochiţoiu, candidatul PP-DD şi favorit la victoria pentru conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara: „E începutul sfârşitului pentru Moloţ. PP-DD are peste 30% intenţie de vot în judeţul Hunedoara. Din 1 iunie, vom putea număra pe degetele de la mâini zilele pe care Mircea Moloţ le mai are în fruntea CJ Hunedoara. Vreau să vă spun că, după decizia ANI privind incompatibilitatea lui Moloţ, sunt sunat zilnic de foşti colegi din PSD şi de liberali de bună credinţă care sunt, pur şi simplu, dărâmaţi de verdictul ANI şi vor să ni se alăture în PP-DD”.
Haralambie Vochiţoiu a adăugat că „PP-DD are uşile deschise pentru oamenii corecţi şi cinstiţi. Am primit cereri de înscriere inclusiv din partea unor lideri din PDL. Nu-i vom primi însă pe PDL-işti, pentru că au ruinat ţara şi au adus numai necazuri hunedorenilor.”

Sursa: www.zvj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *