PENAL, ORICUM AI PRIVI.Investiţiile din Deva, călărite de şmenurile primarului Mircia Muntean

După cum anunţam în ediţia de ieri, Mircia Muntean, primarul Devei, e judecat, alături de câţiva interlopi, pentru că, în calitate de primar, prin abuz în serviciu, a tras un „tun” cu terenuri aparţinând statului român. Activitatea infracţională a inculpatului Muntean Mircia a prejudiciat statul cu suma de 360.000 de dolari. Banii nu au fost recuperaţi.

Arhiva primăriei se ţinea, în parte, la locuinţa unui interlop
Afacerea Shell şi McDonald’s este o inginerie financiar-juridică, pusă la cale de inculpatul Muntean Mircia în parteneriat cu Iosif Man, catalogat de procurori în rechizitoriu drept un cap al lumii interlope. O parte din actele (întocmite nelegal, având doar parafa şi semnătura primarului) emise de Primăria Deva dispăruseră din sediul instituţiei şi au fost găsite de procurori la percheziţia locuinţei lui Man. Autorizaţia de construcţie pentru benzinăria Shell (act în baza căruia firma a plătit „revoluţionarilor” contravaloarea terenului) a fost dată abuziv de Mircia Muntean înainte cu mai bine de trei ani de a se fi clarificat regimul juridic al terenului. Deşi existau 76 de cereri de împroprietărire cu teren, doar Iosif Man şi cei doi camarazi ai săi (Carol Panduru, este şi acum în echipa de „cinci stele” a candidaţilor USP) au fost serviţi de Mircia Muntean. Mai mult, calitatea de revoluţionar a celor trei era discutabilă fiindcă nu aveau brevet prezidenţial.

Obligaţi de Mircia Muntean să comită ilegalităţi
Cu trei zile înainte de Crăciunul anului 1998, prietenii primarului au cerut terenul pe care urma să se construiască benzinăria Shell, în suprafaţă de 3200 de metri pătraţi. La data de 12.02.1999, cei trei revoluţionari au fost puşi în posesia terenului, înregistrându-se şi prima golănie în acte. Cum terenul era în proprietatea statului (deci nu putea fi înstrăinat sub nici o formă), procesele verbale de punere în posesie au fost întocmite „eronat, în mod intenţionat” (fără identificarea în spaţiu a terenului atribuit) de topograful Lucia Tomuţa. Topograful primise un bilet semnat de inculpatul Mircia Muntean prin care i se cerea să emită un extras CF cu date false. Ulterior, conform declaraţiei date de Tomuţa, „martora împreună cu Gherman Maria au fost obligate de către primarul Mircia Muntean să meargă cu cei trei revoluţionari, în luna februarie 1999, în DN7 pentru a-i pune în posesie”, după cum notează procurorii. Aceştia mai precizează că primarul fusese atenţionat cum că se comite o ilegalitate. Prima tentativă de fraudă a picat pentru că Mihail Popescu de la Cadastru nu a vrut să înregistreze procesele verbale de punere în posesie. Acest incident nu l-a descurajat pe inculpatul Muntean Mircia, care a reluat operaţiunea pe căi mai ocolite. În final, revoluţionarii aveau să primească de două ori mai mult decât ceruseră. Aşa s-a ajuns ca un alt investitor strategic din Deva, firma McDonald’s, să devină ţinta unui şantaj. Dar despre toate astea puteţi citi în ediţia ziarului nostru de mâine.

CIFRĂ
630.650
de dolari au pierdut deveni prin abuzul primarului Mircia Muntean care a dat terenul ilegal unor revoluţionari controversaţi

Sursa: nou.zhd.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *