Spaţiu aproape „moca”: Mihai Leu a dat „doi lei” pe un spaţiu comercial de 100.000 de euro

Mihai Leu USP

În 2006, Mihai Leu a achiziţionat pe bani de nimic un spaţiu ultracentral din proprietatea publică a Hunedoarei, pentru ca acum acelaşi spaţiu să valoreze de 100 de ori mai mult.

Deşi nu este recunoscut ca un investitor de calibru din Hunedoara, Mihai Leu a reuşit în urmă cu şase ani „să rupă gura târgului”. Bineînţeles, a fost ajutat de relaţia de prietenie pe care o dezvoltase cu fostul primar al municipiului, Nicolae Schiau, pe care în prezent l-a abandonat pentru a-l susţine pe contracandidatul Viorel Arion.
Afacerea cu care Mihai Leu s-ar putea acum lăuda nepoţilor s-a petrecut în luna august a anului 2006, în vremea concediilor de odihnă. Atunci, consilierii locali şi primarul Hunedoarei, Nicolae Schiau, au înstrăinat, conform Hotărârii de Consiliu Local nr.182/2006, trei spaţii aflate în proprietatea publică a Hunedoarei către firma SC Marco Exim Moda SRL., deţinută de Mihai Leu şi soţia acestuia. Terenurile de 39,5 mp, 5 mp şi 6,5 mp situate pe Strada Victoriei nr.13A, mai exact în zona celei mai mari pieţe din Hunedoara, au fost trecute mai întâi din domeniul public al municipiului Hunedoara, în domeniul privat al municipiului Hunedoara.

Îl poate vinde la un preţ de 100 de ori mai ridicat
„Consiliul Local Hunedoara aprobă vânzarea terenurilor menţionate către SC Marco Exim Moda SRL. Aprobă sumele pentru vânzarea terenurilor conform rapoartelor de evaluare care fac parte integrantă din prezenta hotărâre, după cum urmează: pentru terenul menţionat la preţul de 20 Euro/mp echivalent în lei la cursul BNR din ziua plăţii (n.r.: un euro – 3,5 lei)”, se arată în hotărârea adoptată în 2006. Un calcul simplu arată că terenul rupt din domeniul public al Hunedoarei a costat societatea administrată de Mihai Leu aproximativ 1.000 de euro. Prin aceeaşi hotărâre de Consiliu Local şi alte societăţi au primit pe „bani de buzunar”, spaţii în zone centrale şi ultracentrale ale municipiului Hunedoara. Spaţiul comercial achiziţionat de firma lui Mihai Leu găzduieşte o pizzerie, atractivă pentru hunedoreni.

Cât valorează spaţiile acum?
La şase ani după afacerea cu Primăria Hunedoara, spaţiile puse în vânzare în zona respectivă din centrul municipiului sunt estimate de agenţii imobiliari, la preţuri între 1.500 şi 2.000 de euro pe metru pătrat. Cum ar veni, 100.000 de euro care stau pe 1000 de euro investiţi. KO !

Sursa: nou.zhd.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *