Mircea Ioan Moloţ, acuzat că-şi face organizaţie judeţeană pe banii judeţului

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, liberalul Mircea Ioan Moloţ, a fost acuzat, duminică la Petroşani, că îşi contruieşte organizaţia judeţeană cu banii judeţului.

Afirmaţiile îi aparţin preşedintelui PDL Hunedoara, Dorin Gligor, nemulţumit de faptul că Moloţ alocă fonduri de la CJ doar primăriilor din alianţa USL.
„Ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă atât la Brad cât şi la nivelul Consiliului Judeţean şi la nivelul municipiului Lupeni conduce la un eşec total al administraţiei USL. Sunt convins că din partea politicii oamenii aşteaptă soluţii. La acest moment ni se oferă doar tupeu şi nesimţire. La nivelul Consiliului Judeţean, preşedintele CJ declara clar că nu va aloca bani decât primăriilor PSD şi PNL. Las pe oricine să interpreteze aceste afirmaţii nu cred că este cazul să o fac şi eu. Am făcut numeroase apeluri începând din perioada 2008 când eram consilier judeţean. E absolut injust în a-ţi construi o organizaţie judeţeană a PNL pe banii de la bugetul judeţului”, a spus Dorin Gligor. De partea cealaltă Mircea Ioan Moloţ susţine „cine face o astfel de afirmaţie, e tâmpit”.

„Am mai citit în presă că vrea să ştie care e diferenţa între oferte şi preţul contractat. Am pregătit un material şi o să-i arăt şi asta. În şapte ani poate o dată s-a întâmplat, dar nu cred, ca societatea care s-a clasat pe locul 1 să nu câştige licitaţia. Domnul Gligor e un novice în politică pe care eu l-am fcăut director la ApaProd, care deşi a fost susţinut frenetic de Alianţa DA a pierdut alegerile la el acasă fiind învins la o diferenţă covârşitoare de Florin Cazacu. Nu a ajuns să conducă nicio societate ca să arate că poate face ceva”, a declarat Moloţ. Potrivit preşedintelui CJ, se încearcă ca de la bugetul consiliului judeţean să se susţină primăriile care nu primesc bani de la Guvern, dar în limitele financiare de care dispune forul judeţean. Adică sprijinul de la consiliul judeţean este de doar 100-200-300 de milioane lei, faţă de sumele alocate de Guvern către primăriile conduse de primari PDL. Guvernul României a alocat vineri 100.000 de lei pentru Brad, primărie condusă de PSD, şi alte câte 50.000 de lei pentru Lupeni – PSD şi pentru Petroşani – PDL.

Sursa: gazetadedimineata.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *