RETROSPECTIVĂ. Gratis e mai scump !

LUNI
USL despre USP: „E masca PDL”

Ce este la urma urmei şi USP-ul ăsta? O mască ! Este opinia liderilor USL Hunedoara. De ruşinea siglelor proprii, PDL, UNPR şi tot mai puţin istoricul PNTCD, au „emulat” un nou brand cu care speră să culeagă firimiturile care cad de la masa de popularitate a originalului, USL. Ce s-or fi gândit cei de la Putere? Că hunedorenii nu-s pe fază şi în cabina de vot, ştampila va aluneca pe USP în loc să marcheze partidele din actuala opoziţie. Liderii USL spun că tactica diversiunii nu va funcţiona, pentru că hunedorenii recunosc deja năravul pedelist sub orice blană s-ar ascunde.

MARŢI
Record prea mare, pentru o organizare prea „mică”

În România e greu dacă ai valoare competiţională. Te trag înapoi amatorismul şi lipsa de organizare. E şi cazul lui Corneliu Pitariu, un tânăr atlet de 12 ani din Hunedoara care, la Campionatele Naționale de atletism în sală a fugit 600 de metri în doar 1, 34 minute. Nimeni până la el în România nu a mai reuşit un timp atât de bun la categoria sa de vârstă. Analele atletismului românesc o confirmă. Ei, vorba cuiva, şi la ce i-a ajutat? Cel mai bun record românesc din toate timpurile la proba atletică de 600 de metri, copii 12 ani, nu a putut fi omologat. De ce? Ei, o nimica toată tehnică. Oficialii Federaţiei Române de Atletism nu au fost pregătiţi să efectueze testele antidoping fără de care nici un record nu poate fi omologat. Adică, pentru tânărul atlet, recordul său a devenit un fel de fugă în zadar.

MIERCURI
De ce nu are Deva PUG?

Pentru că, dacă ar fi avut, am fi fost scutiţi de iarmarocul arhitectural al Devei de azi. Fără Planul Urbanistic General (PUG) se aplică BUG-ul (eroare – din en.), adică viziunea domnului primar. Domnia sa a putut transforma oraşul după gustul şi interesul său. Aici o ditamai construcţie înghesuită între două blocuri de locuinţe pe lângă care trec culoare înguste mustind de depozite fecaloide, dincolo hectare de zone verzi înmormântate sub o pătură de bolovani albi. Statui tip Disneyland aruncate haotic pe domeniul public fac pereche cu ruinele Cetăţii, cucerite de mizerie. Apare acum o fântână arteziană cântătoare „fenomenală” care va înnobila centrul Devei. Nu îi dăm mai mult de 100 de ore de funcţionare înainte de a fi colmatată de dreve. În plus, fără PUG, Primăria Devei nu are îngrădiri în a jupui de taxe necuvenite contribuabilii prin diverse scheme de joc. Prin urmare, care e esenţa BUG-ul domnului primar Mircia Muntean. Simplu. Câteva piţule strălucitoare aruncate, din patru în patru ani, într-o mare de glod urât mirositor.

JOI
Campanie pe banii săracilor

Mare om primarul Petroşaniului. Domnul Ridzi a decis să rupă din bugetul oraşului 250.000 de lei pe care să-i împartă la săracii oraşului, apreciaţi cam la 5000 de persoane. A făcut chiar şi nişte tichete valorice frumoase care au fost înmânate amărâţilor urbei. Iubitor de sărăcime, domnul primar Ridzi nu a putut să se abţină şi a scris pe fiecare tichet un mesaj, aşa, de suflet, care să înmoaie la vot firea aspră a celor în nevoi. După ce le-a dat săracilor tichetele electorale plătite din banul public, ce credeţi că a mai făcut domnul primar. Le-a permis săracilor, să-şi cheltuiească tichetele chiar în magazinul domniei sale. Ştie domnul Ridzi mersul banilor publici în natură. Om mare primarul Petroşaniului !

Vineri
Gratis e mai scump !

Excelent talent de negociator pentru locuitorii de la Dâlja. S-au pomenit într-o zi că vin la ei cei de la Orange să le ceară pământ în care să-şi împlânte o antenă de telecomunicaţii gigant. „Da’, cum nu! Faceţi oameni buni antena. Cât costă ? Las’ că vedem noi pe urmă”, ar fi spus sătenii. Bucuroşi de aşa primire, cei de la firma de telefonie i-au tras urgent o antenă de vreo 500. 000 de euro pe un deal de lângă Dâlja. Când totul a fost gata, ce credeţi? S-au pomenit sub nas cu zeci de extrase CF. Construiseră gigantul pe pământ străin. Să plece cu antena sub braţ nu se mai punea problema. Şi atunci? Tot sătenii au dat soluţia. „Nene, nu-i nici o problemă. Uite cum facem! Lăsaţi dumneavoastră antena acolo unde e şi ne plătiţi anual o chirie de 160 de mii de lei. OK?”. OK, neOK, jocurile au fost făcute. Orange a înţeles esenţa: gratis e întotdeauna mai scump.

Sursa: nou.zhd.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *