Primăria Petrila, fabrică de clonat acte: Funcţionarii publici au eliberat două certificate fiscale diferite, dar care au acelaşi număr

Primăria Petrila fabrică de clonat acte

Primăria Petrila se transformă, din când în când, în mini-fabrică de clonat acte. În plus, lucrează în „subantrepriză” pentru „atelierul” mai mare de la Judecătoria Petroşani, împreună şi cu un notar public.

Nu o spunem noi, ci chiar cei păţiţi, care au dat cu capul în neregulile comise de subordonaţii primarului Ilie Păducel.

Încă o filă la dosar

Este practic încă o filă din dosarul expus într-un număr anterior al cotidianului nostru şi în care două judecătoare din Petroşani au intrat în atenţia organelor de cercetare penală. Situaţia stă în felul următor: în vederea încheierii unui contract de vânzare – cumpărare al unui bun imobil pentru care vânzătorul nu deţinea act de proprietate, reprezentanţii Primăriei Petrila au eliberat un ceritificat fiscal, nr. 6/ 2508 din 17.08.2005, în baza căruia vânzătorul declară că a plătit impozitele pentru terenul în suprafaţă de 9.460 mp, înscris în CF nr. 2083 Livezeni.

La data eliberării, adică 17 august 2005, vânătorul ar fi plătit pentru acest certificat fiscal taxa extrajudiciară de timbru în valoare de 4 lei. Cum o fi dat banii beneficiarul, greu de aflat, din moment ce chitanţa apare câteva zile mai târziu, adică în data de 22 august 2005! Pe acest certificat fiscal, majoritatea terenurilor menţionate nu sunt nici măcar localizate, dar funcţionarii publici trec, totuşi, cu precizie data la care s-a emis actul de dobândire a lor, respectiv 1 ianuarie 2000, o zi în care nu se lucrează nicăieri! Ce ne facem însă, când mai apare un document care are absolut acelaşi număr, nicio virgulă diferenţă? Vorbim despre un alt cerificat fiscal, semnat de un alt funcţionar public decât precedentul, cu adnotări făcute cu pixul şi cu data emiterii chitanţei modificată dar cu acelaşi număr de înregistrare ca şi precedentul. Potrivit informaţiilor noastre, este vorba despre certificatul fiscal necesar într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Petroşani. Iar pe baza acestor documente, un notar public din Petroşani a întocmit contractul de vânzare – cumpărare, fără să existe pe lângă şi un titlu de proprietate. De precizat ar mai fi că aceste acte au fost verificate de Parchetul Petroşani, dar şi de Judecătorie şi nu s-a descoperit nicio neregulă!

Sursa: nou.zhd.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *