Oprea cere redeschiderea dosarului de securitate al lui Moloţ

Istoricul Marius Oprea

Istoricul Marius Oprea (foto), preşedintele Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului, cere redeschiderea dosarului de securitate a preşedintelului Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ.
Oprea susţine că în aceste zile, va solicita Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), reanalizarea documentelor care se află în dosarul de Securitate al preşedintelui Consiliului Judeţean.
Preşedintele Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului a primit un răspuns oficial şi urmează să facă demersuri, întrucât CNSAS-ul şi-a arătat disponibilitatea de a reanaliza dosarul lui Moloţ. Istoricul a declarat că, după actuala lege, Mircea Moloţ a fost informator al Securităţii.
Marius Oprea a fost dat în judecată de Moloţ, după ce istoricul l-a acuzat, aducând dovezi, că preşedintele Consiliului Judeţean a fost informator al fostei Securităţi. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât ca procesul respectiv să fie strămutat de la Deva, la Câmpulung Muscel, la cererea preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, pe motiv că presa locală hunedoreană este interesată excesiv de subiect.

Sursa: mesagerulhunedorean.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *