Haralambie Vochiţoiu (PP-DD): Conform mai multor analize, judeţul Hunedoara este în cădere liberă – infracţionalitate sporită, salarii tot mai mici

infracţionalitate sporită in hunedoara

Locul 5. Aceste este locul deţinut de judeţul nostru în topul infracţionalităţii. Astfel, dacă în anul 1990 în judeţul Hunedoara se înregistrau 470 de infracţiuni, în anul 2009, infracţiunile “au explodat “, cu un umăr record de 2549 de infracţiuni. În procente, este o creştere de 442%. Datele reies dintr-o analiză publicată de site-ul www.econtext.ro, una dintre cele mai renumite surse în domeniul analizelor sociale, politice şi economice din România.

“Meritul” pentru poziţia fruntaşă deţinută de judeţul Hunedoara în acest top deloc onorant îl are preşedintele CJ Hunedoara în ultimii 8 ani, Mircea Moloţ.
Direct, prin faptul că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea Moloţ nu a demerat niciun proiect prin care să îmbunătăţească siguranţa hunedorenilor. Indirect, prin faptul că lipsa investiţiilor, lipsa locurilor de muncă şi rata mare a şomajului au favorizat extinderea fenomenului infracţional.
Poziţia judeţului Hunedoara în acest top nu este surprinzătoare, dacă luăm în calcul faptul că însuşi preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, a fost confirmat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Moloţ a încălcat legea prin cumularea mai multor funcţii. Prin urmare, nu poţi avea pretenţia unui judeţ cu rată bună în respectarea legii când tocmai preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, cel care ar trebui să fie un exemplu de corectitudine şi moralitate, nu are nici jenă în a încălca legea cu bună ştiinţă.
De remarcat că într-un alt top al publicaţiei on-line www.econtext.ro, Mircea Moloţ este unul dintre puţinii preşedinţi de consiliu judeţean din România caruia în perioada crizei economice nu numai că nu i-a fost diminuat salariul cu 25%, aşa cum s-a întâmplat în cazul tuturor bugetarilor, ci i-a fost majorat cu 0,20%. Aşadar, în perioada crizei economice preşedintele CJ Hunedoara nu a catadicsit să fie solidar cu hunedorenii, criza neafectându-I în niciun fel veniturile.
Dacă preşedintele CJ Hunedoara nu are în niciun fel grija zilei de mâine, nu acelaşi lucru poate fi spus şi despre majoritatea hunedorenilor. În 1991, judeţul Hunedoara era pe primul loc în România în topul salariilor, cu o medie de 9437 de lei vechi. În După 20 de ani, în 2011, judeţul Hunedoara a ajuns la undeva la mijlocul clasamentului, fiind pe locul 14, cu o medie de 1369 lei vechi. Datele sunt, de asemenea, parte a unei analize realizate de site-ul www.econtext.ro
Haralambie Vochiţoiu, preşedintele Partidului Poporului Hunedoara, cotat cu 35% intenţie de vot şi contracandidat al lui Mircea Moloţ în competiţia pentru şefia CJ Hunedoara, a comentat succint datele prezentate în analizele Econtext: “E momentul schimbării. Moloţ nu va mai prinde un alt mandat de preşedinte fiindcă în cei 8 ani nu i-a păsat de hunedoreni. Şi nu sunt atacuri de campanie, sunt certitudini confirmate de statistici şi studii imparţiale care dovedesc că Moloţ s-a discreditat. Îi rog pe hundeoreni să vină la vot pe 10 iunie, să voteze Partidul Poporului şi Vochiţoiu şi vă garantez că toţi vom avea o viaţă mai bună”.

Sursa: zvj.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *