Consiliul Judeţean, singura instituţie care mai investeşte în Palatul Administrativ din Deva

Palatul Administrativ Deva

Cinci milioane de euro. Atât au investit autorităţile într-o clădire în care trebuia să funcţioneze Palatul Administrativ din Deva. Din “lipsa fondurilor”, lucrările s-au sistat, iar de ani buni clădirea neterminată este abandonată. Mai mult, pentru întreţinerea ei, anual, se alocă bani din bugetul judeţean.

Autorităţile şi-au dat seama că nu mai dispun de fonduri pentru lucrările la Palatul Administrativ din Deva, aşa că acestea au fost sistate. Nu au fost sistate însă şi cheltuielile, pentru că Palatul Administrativ trebuia conservat. Numai în ultimii doi ani Consiliul Judeţean Hunedoara a alocat 100.000 de lei pentru paza şi conservarea acestei clădiri. Cu toate acestea, clădirea a început să se deterioreze. Pe pereţii acesteia există mucegai şi infiltraţii de apă.

Oricum, Palatul Administrativ este finalizat doar pe partea exterioară.

Este cea mai înaltă clădire din Deva şi aici ar fi trebuit să funcţioneze Primăria Deva, Consiliul Judeţean, Prefectura şi Direcţia de Statistică.

La ultima şedinţă a consiliului judeţean, aleşii judeţului au aprobat o nouă tranşă de bani pentru continuarea lucrărilor la Palatul Administrativ, imobil în care urmează să se mute la casă nouă biblioteca judeţeană. „Va fi un sediu modern pentru biblioteca judeţeană. Şi dacă nu ne-ar fi tăiat fostul guvern 350 de miliarde de lei (vechi), în acestă toamnă inauguram investiţia. Aşa, mai trebuie să aşteptăm pentru a finaliza un loc intens vizitat de hunedoreni. Nu ştiu ce vor face celelalte instituţii cu spaţiile pe care le deţin acolo. Cert este că ne-am asumat o responsabilitate şi trebuie să asigurăm tot ce e nevoie pentru ca spaţiul să nu fie vandalizat”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ. Palatul Administrativ este o construcţie concepută de arhitecţii judeţului imediat după revoluţie. Imobilul urma să găzduiască patru instituţii publice îndelung frecventate de locuitorii judeţului: Consiliul Judeţean Hunedoara, Direcţia Judeţeană de Statisitică, Prefectura Hunedoara şi Primăria Deva. Din motive financiare (cazul celor de la Statistică şi Prefectură care stau la mâna guvernului) sau din dezinteres (Primăria Deva), imobilul a devenit un şantier etern în buricul târgului.

Sursa: nou.zhd.ro, realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *