Mircea Molot, incompatibil cu functia de presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara. Decizie ANI

Mircea Moloț, incompatibil cu funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Decizie ANI

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat marti ca, in urma procedurilor de evaluare, a constatat incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre actualul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, Mircea Ioan Molot.

Decizia ANI apare in contextul in care Mircea Molot candideaza pentru un nou mandat de sef al Consiliului Judetean din partea USL.

De ce este incompatibil Mircea Moloț

Potrivit comunicatului oficial al ANI, în urma evaluărilor demarate la data de 20 martie 2012, s-au constatat următoarele:

„MOLOȚ Ioan Mircea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26.09.2008 – 30.01.2009, deoarece a deținut, simultan, atât funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, cât şi funcția de Președinte al Adunărilor Generale ale Acționarilor (AGA), respectiv reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local la S.C. DRUMURI ȘI PODURI S.A. Deva, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. 1), lit. e) și lit. f) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

La data de 16.06.2008, a fost validat mandatul lui MOLOȚ Ioan Mircea de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara pentru mandatul 2008 – 2012.

De asemenea, începând cu data de 26.09.2008, MOLOȚ Ioan Mircea a deținut funcția de Președinte al Adunărilor Generale ale Acționarilor (AGA), respectiv reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local la S.C. DRUMURI ȘI PODURI S.A. Deva.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, potrivit prevederilor art. 87, alin. 1), lit. e) și lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, <>”.

Trei ani fără drept de a exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale

Potrivit ANI, pentru că s-a aflat în stare de incompatibilitate, Mircea Moloț este decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate.

Președintele CJ Hunedoara poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.

Moloț a fost înștiințat de ANI că e verificat și a trimis un punct de vedere

ANI mai precizează că a îndeplinit toate cerințele legale sub aspect procedural în cazul evaluării situației lui Mircea Moloț. Șeful CJ Hunedoara „a fost informat la data de 21 martie 2012 (confirmare de primire din data de 03 aprilie 2012), respectiv, data de 23 aprilie 2012, despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La data de 09 mai 2012, MOLOȚ Ioan Mircea a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere”.

Sursa: HunedoaraMea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *