Pe 10 iunie 2012 voteaza Mircea Ioan Molot daca vrei ca Apa Serv Valea Jiului sa ramana vaca de muls a USL!

Aşa cum am arătat în ediţia de ieri a cotidianului nostru, Consiliul Judeţean Hunedoara deţine peste 52 la sută din acţiunile Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani. Drept urmare, deşi preşedintele Moloţ se tot face că nu are nicio legătură cu preţul cămătăresc al apei potabile din Valea Jiului, trebuie spus că – în condiţiile în care deţine majoritatea – Consiliul Judeţean (condus de Mircea Ioan Moloţ) este principalul res­pon­sabil pentru acest bir pus pe capul şi portofelul populaţiei preponderent sărace din zona noastră. În altă ordine de idei, adăugând faptul că primăriile conduse de reprezentanţi PSD în Valea Jiului sunt la rândul lor acţionare la Apa Serv, rezultă că USL deţine peste 67% din societate, inclusiv dreptul majoritar de vot. Cu alte cuvinte, este cât se poate de clar că MIRCEA IOAN MOLOŢ şi primarii USL din Valea Jiului sunt direct responsabili pentru preţul exorbitant al apei!

De altfel, chiar şi actualul manager al societăţii, Andrei Cristian Ionică, a devenit de curând membru PSD. Partid ai cărui reprezentanţi, cot la cot cu preşedintele Moloţ, cer votul populaţiei din Valea Jiului pentru ca Moloţ & co. să mai rămână patru ani în fruntea judeţului. Şi să ne mai umfle, probabil, preţul apei de vreo câteva ori.
Banii jefuiţi de la poporul ameninţat cu debranşarea constituie bugetul pentru afaceri al reprezentanţilor PSD şi PNL. Nu ne credeţi? Vă dăm câteva exemple. Universitarul Radu Sorin Mihai, mai celebru prin cârciumi decât în mediul universitar, este preşedinte al Consiliul de Administraţie al SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani. Cu ajutorul directorului Ionică, într-un deplin conflict legal şi moral de interese, Radu Sorin direcţionează toate asigurările pentru parcul auto al Apa Serv către Omniasig SA, societate la care soţia sa, doamna Mirela Ancuţa, a deţinut funcţia de coordonare a filialei locale, în prezent fiind chiar avansată cu responsabilităţi teritoriale la Timişoara. Avansarea sa a survenit probabil şi pentru hărnicia cu care a obţinut contracte de asigurări de la mai multe societăţi de stat, inclusiv Apa Serv Valea Jiului SA. Numai luna trecută, în 23 aprilie 2012, Apa Serv a încheiat cu Omniasig SA poliţe de asigurare în valoare de peste 27 de mili­oane de lei vechi plus TVA. Vedeţi ce greu le merge familiilor de USL-işti în Opozi­ţie? Soţul Sorin şutează de la stat (Apa Serv), iar soţia Mirela Ancuţa încasează pe privat (Omniasig). Potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, Apa Serv a derulat relaţii comerciale cu Omniasig şi în decursul anului 2011. Pentru asta vrea să rămână Moloţ şef peste judeţ? Pentru ca ai săi colegi din USL să încaseze în continu­are? Doar nu credeţi că Radu Sorin stă şef peste tot ce mişcă la Apa Serv pentru indemnizaţia de 39 de lei…
Moloţ nu îşi uită niciodată prietenii. Aurel Şendroni, membru al Comisiei de cenzori a Asociaţiei de dezvoltare intercomunitară pentru situaţii de urgenţă, organism al cărui membru fondator este Mircea Ioan Moloţ, îşi rotunjeşte veniturile din bugetul Apa Serv Valea Jiului SA. SC Auditor Financiar Sarra SRL, deţinută de Şendroni, încasează la greu din bugetul Apa Serv (al cărei principal acţionar) este CJ Hunedoara.
De asemenea, de la Sanatoriul de Pneumo­-ftiziologie din Brad, instituţie medicală al cărei buget îl stabileşte tot CJ Hunedoara, şi la care CJ Hunedoara are doi din cinci membri în Consiliul Consultativ, firma lui Şendroni a obţinut, la 29 martie 2012, un contract în valoare de peste 630 de milioane de lei vechi plus TVA, atribuit direct, pentru servicii de audit financiar.
Şi asta nu este tot. O droaie de penelişti şi pesedişti, despre care vom vorbi în zilele ce urmează, şi-au tras foloasele de pe Apa Serv. Revenim.

Sursa: zvj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *