JOCURI DE INTERESE: Fostul viceprimar Marcel Morar, atins la interes cu publicitatea stradală

JOCURI DE INTERESE

Una din cele trei firme care administrează panourile publicitare din oraş şi-a pierdut, de ieri, obiectul muncii.

Consilierii USL au invocat faptul că firma era obligată să pună la dispoziţia consiliului local panourile la începutul campaniei electorale. Useliştii susţin că dacă s-ar fi respectat această hotărâre aveau toţi candidaţii acces echitabil la publicitatea stradală.

„În campania electorală din 2008 s-au făcut aceleaşi abuzuri ca acum. Competitorii electorali nu au beneficiat în mod echitabil şi just de afişajul stradal”, susţine Vasile Ţonea, consilier USL. În replică, Marcel Morar e de părere că hotărârea consilierilor USL e abuzivă, va fi atacată în instanţă şi cei care au votat-o vor fi obligaţi să suporte prejudiciul pe care îl pretinde societatea comercială conform contractului de asociere. Aspectele de natură juridică au fost eclipsate de disputa politică pe tema afişajului stradal.

Disputele politice trec, interesele economice rămân
La Deva majoritatea panourilor sunt acoperite de candidaţii PDL- UNPR pentru că firma care administrează panotajul este controlată de fostul viceprimar Marcel Morar, consilier local cu identitate politică incertă şi candidat în echipa „de cinci stele” a USP-ului. E de notorietate faptul că în spatele firmei se află Morar, chiar dacă în acte acest lucru nu apare explicit. De altfel, chiar primarul Mircia Muntean l-a ameninţat pe Marcel Morar (într-un moment de vrajbă dintre cei doi) că îi decuplează panourile de la reţeaua publică de electricitate. Fostul viceprimar a susţinut interesele firmei încă de la iniţierea asocierii cu Primăria Deva, iar soţia sa a fost director în firmă. Consilierii USL reclamă acum un conflict de interese în care s-a aflat Morar în urmă cu câţiva ani. Cam târziu. Mircia Muntean îi reproşa lui Marcel Morar că fură curent plătit de la bugetul public cu panourile publicitare. A fost un gest teatral şi mediatic.

În fapt, firma controlată de Morar funcţionează bine-mersi, chiar dacă – din când în când – apare câte un scandal politic precum cel care s-a consumat în şedinţa consiliului local de ieri.

Sursa: nou.zhd.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *