DE MIRU LUMII. Mircia Muntean şi PDL îşi fac mâna hoţiilor electorale pe proprii candidaţi

Mircia Muntean şi PDL

Florin Mariş a fost prezentat de faţă cu foştii miniştrii PDL şi UNPR drept candidat la postul de primar pentru comuna Cârjiţi din partea USP, propus de PDL. Omul şi-a făcut o echipă de consilieri şi a depus dosarele candidaţilor pentru verificări al sediul partidului. Când a mers să le ridice pentru a se înscrie în cursă, actele dispăruseră.

Adevărul e că se fură. Chiar şi înainte de alegeri

„S-a stabilit să candidez pentru funcţia de primar în comuna Cârjiţi din partea USP. Mi-au spus să fac dosare pentru consilieri. Când a fost lansarea candidaţilor la Casa de Cultură din Deva, au prezentat toţi candidaţii printre care am fost şi eu. Atunci când a venit Anca Boagiu şi restu’… Eram acolo pe scenă. După aceea, de 1 mai, am lăsat dosarele la sediul PDL ca să le verifice. Când a fost să le iau pentru a ne înscrie în alegeri, cele ale consilierilor au fost furate. Toţi ridicau din umeri… După aceea am aflat că actele au fost depuse de alt candidat pentru postul de primar”, ne povesteşte Florin Mariş. Omul spune că a cheltuit timp şi bani pentru a pregăti înscriera în competiţia electorală, dar a fost tras pe sfoară de USP, cei în slujba cărora se pusese.

Viitorii candidaţi înşelaţi de USP

Florin Mariş a ratat orice şansă de a candida fiincă nu a mai avut timpul fizic să refacă documentaţia sau să strângă semnături pentru o eventuală candidatură ca independent. Echipa sa de consilierii locali – cei care au aflat de schimbare, pentru că sunt mulţi care încă nu ştiu că le-a fost băgat pe gât alt liderul – sunt revoltaţi şi scârbiţi de situaţie. „Eu ştiam că voi face echipă cu Florin Mariş. Cred că mă opresc aici. M-or întors cu 180 de grade”, spune Ioan Ioanaş, unul dintre candidaţii pentru consiliul local. „Din auzite şi din ce am discutat la sediul PDL cu domnul Dorin Gligor şi cu Mihail Rudeanu s-ar zice că domnul Mircia Muntean a dat telefon să pună alt candidat în locul meu. Acum consilierii mei nu vor să meargă cu celălalt şi au zis că nu vor mai merge nici la vot”, spune Florin Mariş.

Potlogării în folosul unui ţăran, nu tocmai ţărănist

Bănuiala că Mircia Muntean stă în spatele şmenului a fost confirmată şi de spusele liderului PDL Hunedoara, Dorin Gligor, care a adăugat combinaţiei şi numele lui Dumitru Armăşescu în arhitectura potlogăriei. „Ştiu că a fost o situaţie tensionată. Ştiu că la Cârjiţi este acum candidat de primar din partea PNŢCD. Acolo au fost nişte neînţelegeri, dar de asta s-a ocupat Armăşescu. Actualul candidat e un băiat tânăr şi Mircia (Muntean, n.r.) mi-a spus să mergem cu oameni noi. Eu am toată consideraţia şi faţă de domnul Mariş, dar ideea a fost să se meargă cu un om nou acolo”, ne-a declarat Dorin Gligor. „E candidatul de la ţărănişti. Eu n-am nici un interes în acea comună. Dacă aveam eu omul meu acolo, puteam discuta. Nu am nici o implicare în modificările pe care le-au făcut. Am auzit de poveste că se certau la sediul PDL, dar pe mine nu mă interesează”, spune liderul UNPR Mihail Rudeanu. În fine, „ţărănistul” scos din joben de Mircia Muntean nu apare nicăieri în scriptele PNŢCD din ultimii zece ani. „Tânărul de perspectivă” e de profesie jurist şi se recomandă cu ocupaţia de fermier. Despre trecutul său – ofiţer SRI sau inspector vamal – localnicii nu vor să vorbească, dar asta nu poate decât să întârzie puţin finalul de poveste.

Sursa: nou.zhd.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *