JOCURI ELECTORALE. Bende Barna, în cărţi ca primar la Hunedoara cu susţinere USL – UDMR

JOCURI ELECTORALE cu Bende Barna

„Toată dimineaţa m-am pregătit cum să nu vă răspund la această întrebare”, a fost prima replică a preşedintelui UDMR Hunedoara în legătură cu candidatura doctorului Bende Barna la postul de primar la municipiului Hunedoara.

Negocieri cu opoziţia
„Există un dialog cu partenerii noştrii din USL şi, în momentul în care el va fi perfectat, vă vom comunica decizia. Există un sondaj de opinie care nu este încă perfectat şi în funcţie de el vom lua o decizie. Pot să vă spun că din punctul nostru de vedere vrem ca municipiul Hunedoara să aibă un primar eficient”, a declarat Iuliu Winkler, preşedintele UDMR Hunedoara. De cealaltă parte, şi liderii USL Hunedoara au fost rezervaţi în declaraţi, susţinând că decizia finală va fi luată după sărbători. „Scopul nostru este să câştigăm alegerile şi e normal să luăm în calcul varianta cu cele mai mari şanse pentru municipiul Hunedoara. Cred că spre sfârşitul săptămânii viitoare vom avea rezultatul sondajului de opinie şi atunci vom şti exact ce avem de făcut”, a declarat Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara. „Orice comentariu făcut acum pe această temă ar putea influenţa cercetarea sociologică ce se derulează la Hunedoara”, a explicat Mircea Moloţ, preşedintele PNL Hunedoara, decizia sa de a evita să discute subiectul.

Alianţele rămân în aşteptare
UDMR Hunedoara va aborda localele cu candidaţi în 20 de unităţi administrative, deşi Uniunea are doar 16 organizaţii la nivelul judeţului. Iuliu Winkler spune că UDMR va încerca să prindă şi structurile consiliului judeţean unde au ratat ultimele două alegeri. La CJ va fi cap de listă Grigore Burjan. De asemenea, UDMR nu exclude colaborarea cu alte partide pentru primării, dar aşteaptă să se aşeze apele şi să se încheie sezonul migrărilor politice. „Este greu să susţii un primar, când nu eşti sigur că peste câteva zile tot el ca persoană va candida din partea altei formaţiuni politice. De aceea, vrem să evităm greşelile şi o să amânăm deciziile cât mai mult cu putinţă”, a declarat Winkler.

Sursa: nou.zhd.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *