ADMINISTRAŢIE DUPĂ URECHE: La Primăria Deva se sparg bani şi proiecte din incompetenţă

La primărie se lucrează prost şi în grabă

Planul Urbanistic General (PUG) al municipiului Deva, documentul care stă la baza dezvoltării oraşului, este expirat de câţiva ani. În aceste condiţii orice construcţie şi amenajare în oraş este sortită eşecului sau costă în plus. Ieri, cu câteva minute înainte de şedinţa consiliului local, juriştii primăriei Deva au „descoperit” existenţa unui act normativ, emis de Guvern la data de 11 februarie 2011, care permite municipalităţii să funcţioneze încă doi ani cu PUG-ul expirat.

La primărie se lucrează prost şi în grabă

Proiectul de prelungire a valabilităţii PUG-ului, în virtutea actului guvernamental, presupune votul consilierilor. Acesta a stârnit dispute în şedinţa cosiliului local. Consilierii USL reproşează executivului că nu au întocmit proiectul în timp rezonabil. „Şi eu consider că este un act necesar, dar el ne-a fost băgat pe gât cu cinci secunde înainte de şedinţă, deşi se ştia demult că PUG-ul este expirat şi că fără PUG nu poţi face construcţi legale în Deva. Noi am vrut să ne asigurăm că nu acoperim tot felul de afaceri necurate prin votul nostru şi de aceea am cerut amânarea proiectului. Primarul „4X4” nici nu a fost prezent. El se plimbă prin judeţ în campanie electorală şi ne pune pe noi să-i rezolvăm lucrurile pe care nu a fost în stare să le facă. Administratorul public ne spune că acum nu este important să aflăm cine e vinovat de această situaţie, dar eu cred că acest luru nu poate fi ignorat”, a explicat Vasile Ţonea, consilier PSD Deva, motivul votului dat de USL Deva.

Stabilirea vinovăţiilor mai poate să aştepte
Trei aleşi locali USL – Florin Ghergan, Daniil Lazăr şi Ovidiu Moş – au pus umărul la aprobarea proiectului aruncat de executivul Primăriei Deva la repezeală sub nasul consilieri locali. „Situaţia investiţiilor din Deva este foarte grea. Prefectura a returnat câteva proiecte pentru că nu există PUG. Acum că primarul e vinovat sau că aparatul primăriei este de vină… Cert este că noi nu avem PUG şi pentru fiecare investiţie trebuie să facem PUZ şi asta înseamnă bani în plus şi timp pierdut. În acest moment tot ce este investiţie în Deva este blocat”, a declarat Florin Ghergan, consilier local PSD. Acesta a explicat şi motivul pentru care a decis să voteze „pentru”. „Eu am cerut explicaţii pentru că am fost întâmplător astăzi (ieri, n.r.) prin primărie tocmai cu probleme de amenajare a domeniului public. Am votat în cunoştinţă de cauză. Nu am reuşit să îi conving şi pe colegii mei, dar asta e o altă problemă”, a mai spus Ghergan.

Sursa: nou.zhd.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *