Fratilor ne vin biciclete !!!

De luna viitoare, devenii vor putea renunţa la autoturismele personale pentru a circula pe două roţi, cu vehicule împrumutate de la primărie

Primăria reşedinţei judeţului Hunedoara va achiziţiona 120 de biciclete care vor putea fi, ulterior, închiriate, gratuit, locuitorilor oraşului, amatori de mişcare în aer liber.

Potrivit viceprimarului Devei, Cosmin Costa, procedura de achiziţie a celor 120 de biciclete este în curs de desfăşurare, municipalitatea reşedinţei de judeţ având pregătite, în acest scop, circa 45.000 de lei. „Începând de luna viitoare, după modelul de succes al altor localităţi din România, la Deva se vor putea închiria biciclete de către toată lumea de la doamne şi domni până la copii. Bicicletele vor putea fi închiriate doar pe baza buletinului de identitate, 65 de biciclete pentru asfalt, 35 pentru teren accidentat şi 20 pentru copii”, a declarat Costa. Punctele de închiriat biciclete vor fi în zona Parcului Cetăţii şi a Casei de Cultură din Deva.

Vor amenaja Şi piste speciale

Pe de altă parte, dacă tot cumpără biciclete, primăria reşedinţei de judeţ va fi nevoită să amenajeze în oraş şi piste speciale pe care să se poată circula cu aceste vehicule. Viceprimarul Cosmin Costa susţine că pistele vor fi construite prin intermediul unui program finanţat de Ministerul Mediului, municipalitatea aflându-se în acest moment, în faza întocmirii proiectului. „Vom amenaja două piste care vor lega punctele importante din Deva. Una dintre acestea va lega Bulevardul Decebal de zona Micro 15, iar alta va fi pe Strada Eminescu. Vom avea nişte mici probleme cu pistele de biciclete din cauza trotuarului care, în Deva, este foarte îngust, motiv pentru care vom trebui să mai luăm spaţiu şi din partea carosabilă”, a mai spus viceprimarul Devei.

Sursa: servuspress.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *